Säsongen 2009 - 2009/04/06
Tiden går och åren flyr - våren 2009 är här!
Det är väl hög tid att damma av kärran nu. Hon har stått undanställd i en lada för det mesta de senaste åren. Senaste uppdateringen här på webbsidan är från oktober 2004.

Mycket har hänt sedan dess. Inte så mycket på bilen men en hel del i mitt liv. Både ont och gott.

Jag hade tänkt börja åka på kärran igen. Det finns dock en del att göra innan jag vågar mig in till besiktningen. På Svenska Volvo 7/900-klubbens forum finns en projekttråd för dom som vill veta mer.

Till min stora förvåning fortsätter besökarantalet att öka på webbsidan. Jag har tyvärr inte haft möjlighet att svara på alla mail. Eftersom många har frågor om felsökning och ombyggnad så vill jag rekommendera Svenska Volvo 7/900-klubbens forum. Posta era frågor där så kommer ni att få väldigt mycket fina svar.

Till er alla som kommit med så fin kritik under åren vill jag säga tack! Jag byggde aldrig bilen för att väcka uppmärksamhet eller vinna pokaler, därav den anonyma färgen, men det verkar som om den finner sin väg in i folks hjärta här och där ändå. Kul! Då kanske jag inte har så taskig smak som jag trodde.

Lev väl alla volvovänner och ha en trevlig vår, snart ses vi på bilträffarna igen!

Nya bilder upplagda - 2004/10/30
Fler bilder i bildarkivet!
Nu har jag äntligen fått tid att lägga upp fler bilder. En del är gammalt jag hittat, annat är nytt och tidigare opublicerat. Ni finner dem i Bildarkivet.

Inom kort kommer det också upp en del om trimningen - jag har ju trots att det gått flera månader ännu inte skrivit något om detta.
Vallåkraträffen 2004 - 2004/08/15
Aldrig fått så mycket positiv respons som detta år!
Vallåkra detta år var förmodligen bäst hittills, inte minst tack vare det positiva gensvar jag fick från såväl tyskar, svenskar som amerikanare!


Foto: Volvator, 7/900-klubben.

Jag anlände redan på fredagen för att tillsammans med en annan klubbkamrat från 7/900-klubben markera ut vårt område på utställningsplatsen. När detta var gjort åkte vi för att ordna sovplats - vilket inte visade sig så lätt. Som tur var fick jag med hjälp av några TPC'are tag på en säng för natten. När detta var gjort följde jag med TPC'arna in till Helsingborg för att kika på några av de bilarna som gjorde staden osäker.

På lördagen begav jag mig in till utställningsområdet och mötte upp med 7/900-klubbens kassör, Kalle, för att sätta upp tält samt rodda lite på utställningsplatsen. När vi håller på som bäst kommer ett gäng tyskar och ställer sig och tittar på bilen otvättad som den står. Jag skäms lite och går fram för att berätta att det är en 740 som är ombyggd.

- Yes we know. We've been following Your project on the internet!

Måste erkänna att jag blev ganska förvånad! Trodde inte att min hemsida väckte uppmärksamhet utomlands. Tyskarna var dock inte de enda som uppskattade bygget; under söndagen kom ett flertal personer fram för att hälsa - samtliga hade sett bilen på nätet och kände igen den i verkligheten. Den mest långväga måste varit självaste "Tryckjävel" från det amerikanska forumet Turbobricks! Det visade sig att han var på semester i Sverige för att besöka Vallåkra.

Helgen bjöd ju också på en hel del burn-outs. På lördagkvällen åkte jag med Mariestadsfolket in till Helsingborg för att sniffa däckrök och titta på fina bilar.

På söndagmorgonen var det uppstigning vid fem som gällde och ut till Vallåkra igen. Efter en del roddande i montern var det dags att gå runt och kika på klubbmedlemmarnas bilar. Mycket kul att se vad folk knåpat ihop. Alla bygger efter eget huvud och smak och rätt som det är finner man en idé som passar på ens eget bygge.

Efter att ha visat bilen ett antal gånger för såväl klubbkamrater och övriga Vallåkrabesökare lämnade jag området vid fyratiden på söndagseftermiddagen. Jag kan bara konstatera att detta år var det trevligaste hittills.

Vi ses igen nästa år!

Nu fungerar garaget! - 2004/04/27
Det verkar nu som om garaget äntligen fungerar. Varsågoda att testa!

Betatester inledda! - 2004/04/18
Stort tack till er som betatestar.
För närvarande fungerar inte Garaget. Webmaster jobbar på saken och vi räknar med att få igång systemet senare i veckan. Löpande information kommer att publiceras här på huvudsidan.

Alla synpunkter är av intresse, är färgerna fula, grafiken slö eller finns det trasiga länkar?

Skriv och berätta vad ni tycker!